Spring til indhold

Flagning i Kundby

I de lyse tider hejses flaget tidligst kl. otte om morgenen og følger ellers solens op - og nedgang, dog senest kl. 20.00.

Der er ingen dansk lovgivning, der direkte regulerer borgernes flagning med Dannebrog, men en række regler på enkeltområder og sædvane dækker en del af brugen.

En udbredt skik er, at flaget først må hejses ved solopgang, dog aldrig tidligere end klokken 08.00, og flaget tages ned senest ved solnedgang. Flag kan godt forblive oppe, såfremt det er belyst med projektør eller lignende.

Det er en god skik, at Dannebrog aldrig må røre jorden, da flaget som udgangspunkt altid må behandles med værdighed. En myte siger også, at hvis Dannebrog rører jorden, vil Danmark komme i krig igen.

Kontakt

Henvendelse vedrørende flagning i Kundby kan rettes til en af nedennævnte personer, specielt angående opsætning af flag i landsbyen ved særlige lejligheder.

Kontakt:

Lind Holmegaard 21744316 email: klholmegaard@c.dk

eller John Fredslund 25424297 email: john@fredslund.org

Flagopsætning på private festdage

Reglerne for det almindelige flags (stutflagets) udseende stammer fra en forordning af 1. juli 1748 om handelsskibenes flag. Forordningen fastslog, at flaget skulle være "rødt med hvidt kors uden split". Enhver, der anskaffer flag, må sikre sig, at proportionerne er rigtige.

I de lyse tider hejses flaget tidligst kl. otte om morgenen og følger ellers solens op - og nedgang, dog senest kl. 20.00.

Alle i Kundby har lov at flage i forbindelse med en personlig festdag, dog skal flagningen aftales med og foretages af ”Autoriserede Flagopsættere”.

Flagning på private festdage koster kr. 300 pr. dag, hvor kr. 100 går til vedligeholdelse og kr. 200 går til dem, der sætter flagene op (benzin, m.v.).

Flag og stænger opbevares på Helgogården og kun ”Autoriserede Flagopsættere” har adgang til dem.

Flagkalender



Feedback

Sidst opdateret

16.02.2022

Ansvarlig redaktør

Bjørn Fabritius